Civic europe

discussion

Civic Idea е инкубатор за местни вкоренени граждански инициативи, организации и лица в Централна, Източна и Южна Европа, реализиран от MitOst и Фондация Платформа София.

Във времена на поляризация, дълбоки политически разделения и намаляващо доверие в демокрацията, гражданското сближаване е заложено. За да се справим с тези обществени предизвикателства, ние вярваме, че Европа се нуждае от активни граждани от различни среди, ангажирани в отворено гражданско пространство, за да изгради крепостта на нашите демокрации. Само едно жизнено и разнообразно гражданско общество отговаря на потенциала, който носи основната идея на демокрацията: създаване на нашето собствено бъдеще и разполагане с агенция, която да влияе върху нашия колективен живот.

Civic Europe подкрепя индивиди, инициативи и организации на гражданското общество в регионите на Централна, Южна и Източна Европа, предизвикани от ниската гражданска грамотност и липсата на гражданска инфраструктура, и има за цел да укрепи гражданското сближаване и активното гражданство в техните общности. Civic Europe предлага наставничество и финансиране за реализиране на такива идеи за проекти и за насърчаване и популяризиране на граждански дейности в региона. Civic Europe е рамка за подпомагане на много нива, която подкрепя местни организации и проекти.

Линк към официалната страница на проекта: https://civic-europe.eu/

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *